ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ
ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΝΟΙΑΣ ΥΠΝΟΥ


Με σκοπό την συμβολή στην μελέτη και αντιμετώπιση με χρήση ενδοστοματικών ορθοδοντικών συσκευών των ασθενών με προβλήματα αποφρακτικής άπνοιας κατά τον ύπνο λειτουργεί σχετική κλινική στο Εργαστήριο Ορθοδοντικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Οι διαδικασίες (α) διάγνωσης, (β) επιλογής θεραπευτικού σχεδίου, (γ) παρακολούθησης πριν, κατά και μετά την επιλεγείσα θεραπεία, και (δ) επιλογής των κατάλληλων ασθενών για την χρήση της ορθοδοντικής συσκευής αποτελούν αρμοδιότητα και ευθύνη των Εργαστηρίων Ύπνου των νοσοκομείων και άλλων μονάδων υγείας. 

Οι ασθενείς που επιλέγονται από το Εργαστήριο Ύπνου ως κατάλληλοι για την χρήση ορθοδοντικών συσκευών θα επισκέπτονται για πρώτη φορά την Κλινική Ορθοδοντικής, κατόπιν προσυνεννόησης με την Γραμματεία (κ. Εύη Γκιόκα, τηλ. 2310-999557, 09:00 – 13:00), μόνο την ημέρα Τετάρτη και κατά τις ώρες 11:00 – 12:00 οπότε και θα εξετάζονται από τον υπεύθυνο ορθοδοντικό, κ. Φ. Ταράουνε.

Η έναρξη, προγραμματισμός, πραγματοποίηση και παρακολούθηση της ορθοδοντικής παρέμβασης των ως άνω ασθενών ακολουθεί την ήδη ισχύουσα για όλους τους ασθενείς διαδικασία. Τα σχετικά νοσήλια για την με ορθοδοντικές συσκευές αντιμετώπιση των ασθενών με προβλήματα αποφρακτικής άπνοιας κατά τον ύπνο στο Εργαστήριο Ορθοδοντικής ανέρχονται σε 250 Ευρώ και καταβάλλονται εξ ολοκλήρου κατά την δεύτερη επίσκεψη (την ημέρα παραλαβής της σχετικής συσκευής) στην Γραμματεία. 
 

Υπεύθυνος της Κλινικής Ασθενών Αποφρακτικής 'Απνοιας Ύπνου του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής του Α.Π.Θ. είναι ο Καθηγητής & Διευθυντής, κ. Μόσχος Α. Παπαδόπουλος, (τηλ. 2310-999556 ή 2310-999557, fax 2310-999549)
 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΝΟΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ