Νέα του Εργαστηρίου


 

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ THOMAS M. GRABER

 

Την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2005 η Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα Οδοντιατρικής στον Thomas M. Graber, Καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Illinois, Η.Π.Α.

 

Η πρόταση του ονόματός του από μέλη του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής του Α.Π.Θ. και η επιλογή του από την Οδοντιατρική Σχολή για την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα της Οδοντιατρικής έλαβαν υπόψη την μεγάλη συμβολή του στην πρόοδο της επιστήμης μας με την ιδιαίτερα παραγωγική και ποιοτική συγγραφική του δραστηριότητα, την ενθάρρυνση, υποστήριξη και ανάδειξη της επιστημονικής εργασίας επιστημόνων από όλο τον κόσμο, την συμβολή του στην προβολή και πρόοδο της Ορθοδοντικής στην χώρα μας, και την συνεργασία του με μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Εργαστηρίου.

 

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. όπου η Αντιπρύτανις Καθηγήτρια Αικατερίνη Δούκα–Καμπίτογλου και ο Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής Καθηγητής Ορθοδοντικής Αθανάσιος Ε. Αθανασίου πραγματοποίησαν την απονομή του σχετικού διπλώματος και του επαίνου και  παρουσίασαν την προσφορά του τιμώμενου.

 

Ο Καθηγητής Thomas M. Graber πραγματοποίησε διάλεξη σχετικά με τις νεώτερες επιστημονικές ανακαλύψεις στην κρανιοπροσωπική έρευνα που εντυπωσίασε το πολυπληθές ακροατήριο.

     

Την τελετή παρακολούθησαν όλοι οι Καθηγητές της Οδοντιατρικής Σχολής, πολλά μέλη Δ.Ε.Π. και προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Επίσης την τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Καθηγητής Α. Μάνθος, εκπρόσωπος του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Γ. Τσιόγκας και Α. Νταβέλης, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Επίκουρος Καθηγητής Κ. Τολίδης, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων Ταξίαρχος (Υ.Ο.) Ν. Παπαγιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος κ. Π. Καρβελάς, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος κ. Α. Κόκκας και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μ. Μάκκου. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση δεκάδων ορθοδοντικών από όλη την χώρα.

 


[Κάντε κλικ στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγάλο μέγεθος]