Νέα του Εργαστηρίου


 

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ THOMAS RAKOSI
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, το Τμήμα Οδοντιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα Οδοντιατρικής στον Καθηγητή Ορθοδοντικής Thomas Rakosi.

Η πρόταση του ονόματός του από μέλη του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής του Α.Π.Θ. για την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα της Οδοντιατρικής έλαβαν υπόψη την μεγάλη συμβολή του Καθηγητή Thomas Rakosi στην ανάπτυξη και εξέλιξη του γνωστικού αντικειμένου της Ορθοδοντικής, καθώς και την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του στην επιστημονική προσέγγιση της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. όπου ο Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικών του Α.Π.Θ. Καθηγητής Νικόλαος Βαρσακέλης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής Γεώργιος Καρακιουλάκης και ο Πρόεδρος Τμήματος Οδοντιατρικής Καθηγητής Γεώργιος Παλαγγιάς ανέγνωσαν και επέδωσαν στον Καθηγητή Thomas Rakosi το σχετικό ψήφισμα, τον τίτλο και το διάσημο.

Ο έπαινος και η παρουσίαση της προσφοράς του τιμώμενου πραγματοποιήθηκε από τον Καθηγητή Ορθοδοντικής του Τμήματος Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ. κ. Μόσχο Α. Παπαδόπουλο.

Με το τέρας της τελετής αναγόρευσης ο Καθηγητής Thomas Rakosi πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Η επιστημονική τεκμηρίωση στην ιατρική και τη φιλοσοφία», η οποία εντυπωσίασε το ακροατήριο.